Zdobení kraslic patří ke krásným českým tradicím patřících k Velikonocím. Často se však stane, že kraslic je více, než jsme schopni rozdat koledníkům, a tak se pojďme podívat, jak vajíčka můžeme zužitkovat v následujících receptech.

Plněná vejce
Ingredience:
- 4 vejce natvrdo
- 2 lžíce másla
- 2 stroužky česneku
- 10 dkg nivy
Postup:
Vejce oloupejte a rozpulte. Vyjměte žloutky, které smíchejte se změklým máslem, prolisovaným česnekem a najemno postrouhanou nivou. Promíchanou směs naplňte do bílků a můžete ozdobit kousky pažitky, či cibulkou.
Zdroj našeho receptu: Velikonoce: Vajíčka plněná nivou
Vaječné krokety
Ingredience:
- 6 vajec natvrdo
- 75 g tvrdého sýra
- 3 lžíce bešamelové omáčky
- 2 lžíce strouhanky
- Sůl
- Pepř
- hladká mouka na obalování
- 2 vejce
- strouhanka na obalování
Postup: Sýr i vajíčka nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte bešamelovou omáčku, strouhanku, sůl a pepř. Z těsta tvořte menší kuličky asi o průměru 2 cm, které postupně obalujte v trojobalu, tedy nejdříve v mouce, pak rozšlehaných vejcích, a nakonec ve strouhance. Smažte na rozpáleném oleji asi 2 minuty, nechte okapat a podávejte jako přílohu.
Zdroj našeho receptu: Vaječné krokety