Jahodový chia dezert

Máme tu červen a s ním přichází i sezóna jahod. Jahodových receptů je velká spousta, a tak jsme pro vás vybrali právě tento jahodovo-kokosový chia puding. A nezapomeňte, že pokud už jahody nevypadají nejlépe, dají se zmrazit na jahodový sorbet.

Jahodovy chia desert

Suroviny

  • Na pudink
  • kokosové mléko 400 ml

  • třtinový cukr 3 PL

  • vanilka extrakt 1 PL

  • tmavá čokoláda 20 g

  • semínka chia 50 g

  • Na jahody
  • vločky agar-agar 1 balení

  • jahody 350 g

  • třtinový cukr 2 PL

  • tmavá čokoláda

Postup

  • Nejprve ponořte vločky agaru do 100ml vody, lehce promíchejte a nechte cca 30 minut nabobtnat.
  • Nyní začneme s pudinkem. Kokosové mléko spolu s 200 ml vody vlijte do mísy a přidejte cukr, vanilku a nasekanou čokoládu. Vše pořádně promíchejte metličkou, dokud se nerozpustí cukr. Následně přidejte chia semínka, promíchejte a nechte cca 20 minut bobtnat. Podle chuti také můžete přisladit. Vzniklou směs vložte do lednice, aby nám vychladla.
  • Směs agaru z prvního kroku oslaďte 2 lžícemi cukru a přiveďte k varu. Do vroucí směsi vsypte nakrájené jahody a vařte 5–7 minut na mírném plameni, dokud se jahody částečně nerozvaří. Odstavte, nechte zchladnout a potom důkladně vychladnout v lednici.
  • Posledním krokem je vrstvení. Na dno sklenice roztřete jahodovou směs, potom dejte vrstvu pudinku a vrstvy takto střídejte až do vypotřebování obou směsí. Ideální bude, pokud zakončíte pohár pudinkem. Vršek pak můžete posypat nakrájenou čokoládou, či lístky máty.
Přejeme Vám dobrou chuť 🙂

Zdroj našeho receptu: apetitonline.cz