Máme tu červen a s ním přichází i sezóna jahod. Jahodových receptů je velká spousta, a tak jsme pro vás vybrali právě tento jahodovo-kokosový chia puding. A nezapomeňte, že pokud už jahody nevypadají nejlépe, dají se zmrazit na jahodový sorbet.

Suroviny
- Na pudink
kokosové mléko 400 ml
třtinový cukr 3 PL
vanilka extrakt 1 PL
tmavá čokoláda 20 g
semínka chia 50 g
- Na jahody
vločky agar-agar 1 balení
jahody 350 g
třtinový cukr 2 PL
tmavá čokoláda
Postup
- Nejprve ponořte vločky agaru do 100ml vody, lehce promíchejte a nechte cca 30 minut nabobtnat.
- Nyní začneme s pudinkem. Kokosové mléko spolu s 200 ml vody vlijte do mísy a přidejte cukr, vanilku a nasekanou čokoládu. Vše pořádně promíchejte metličkou, dokud se nerozpustí cukr. Následně přidejte chia semínka, promíchejte a nechte cca 20 minut bobtnat. Podle chuti také můžete přisladit. Vzniklou směs vložte do lednice, aby nám vychladla.
- Směs agaru z prvního kroku oslaďte 2 lžícemi cukru a přiveďte k varu. Do vroucí směsi vsypte nakrájené jahody a vařte 5–7 minut na mírném plameni, dokud se jahody částečně nerozvaří. Odstavte, nechte zchladnout a potom důkladně vychladnout v lednici.
- Posledním krokem je vrstvení. Na dno sklenice roztřete jahodovou směs, potom dejte vrstvu pudinku a vrstvy takto střídejte až do vypotřebování obou směsí. Ideální bude, pokud zakončíte pohár pudinkem. Vršek pak můžete posypat nakrájenou čokoládou, či lístky máty.
Přejeme Vám dobrou chuť 🙂
Zdroj našeho receptu: apetitonline.cz